Prestatievergelijking tussen hogedruk natriumlampen en zonne-LED-straatlantaarns

Traditionele hogedruk natrium straatverlichting kan slechts een klein bereik van dimmen controle te bereiken. Bijvoorbeeld, het uitschakelen van een kant straatlicht of met tussenpozen uitschakelen van het straatlicht zal onvermijdelijk leiden tot veranderingen in de verlichting vorm, die waarschijnlijk veiligheidsrisico's veroorzaken. Terwijl zonne-LED-straatverlichting kan bereiken 0-100% continu dimmen, en kan flexibel aanpassen lichtopbrengst op basis van omgevingsverlichting en verkeersomstandigheden, onnodig energieverbruik te verminderen en de verlichting kwaliteit te garanderen.

In termen van lichtefficiëntie kunnen hogedruk natriumlampen nu slechts 140 lm/w bereiken en de lichtefficiëntie van high-power LED's is meer dan 250 lm/w. Onder laboratoriumomstandigheden heeft de LED-lamp 400lm/w bereikt en is de kleurweergave-index (ongeveer 80) van de LED veel hoger dan die van de hogedruk natriumlamp (ongeveer 25).

Onder dezelfde verlichting, het witte licht van de LED-zonnestraat licht is nuttiger voor de bestuurder of voetganger om het doel te identificeren, dat wil zeggen, de verlichting effect en het comfort van de LED-straat zonne-licht zijn veel hoger dan die van de hoge druk natriumlicht.

Bovendien maakt de hogedruk natriumlamp gebruik van een bolvormig lichtgevend ontwerp, en de efficiëntie is meestal slechts 70%. Solar street LED-verlichting zijn directioneel licht, het grootste deel van het licht wordt direct geprojecteerd op de weg, en de efficiëntie van de hele LED-straatverlichting kan oplopen tot meer dan 90%.

Solar LED straat buitenlicht heeft ook een zeer belangrijk voordeel is dat het niet zal leiden tot zware metalen vervuiling zoals hoge druk natriumlampen doen, dat is een nieuw type van milieuvriendelijke energiebesparende lichtbron.